PAMPAS NATIONALDAG

Hemma efter en riktigt rolig kväll! Började med en rolig förfest på 3 hos Sissa och sen bar det av till Fontana, det var inget problem att få biljetterna som släpptes halv 1.
Hela kvällen var toppen och det var en himla tur att jag inte stannade i Åbo! Efter att ha dansat med världens underbaraste kille ska det bli riktigt skönt att gå och sova nu. Imorgon får jag se honom igen, yes!
Goooood Niiiight

"UPP I PAAAAMPAS VILL JA BO"

Och så borde det egentligen vara en bild på en not efter rubriken, eftersom den ska sjungas. Ni vet snapsvisan!
Jag säkert bara en sak, det är alltid lika skönt att komma hem till den här staden. Nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon. 13.30 hämtar Stef mig så ska vi se på pampastävlingarna. På kvällen blir det Ollis + Fontana om allt går enligt planerna. 00.30 släpps tydligen 150 biljetter till så då gäller det att vara på plats om det inte ordnat sig med biljetterna före det!
Gonatt

HEJDÅ ÅBO - HEJ VASA!

Tänkte hinna med ett kort inlägg innan jag packar ner datorn och börjar packa resten av sakerna. Tänkte ta min megaväska så att jag inte behöver kämpa för att få fast dragkedjan på andra väskan, och ändå inte få plats med allt så att jag måste ta en plastpåse också.
Jaja, nu börjar packningen då! Ser fram emot helgen. Kommer att bli en toppenhelg tror jag! Tur att jag bestämde mig för att åka.
Vet att jag skulle ha ångrat mig annars :)
Nu: Hejdå Åbo! Hej Vasa!


VASA IMORGON

Har bestämt mig nu, det blir Vasa imorgon! Varför skulle jag stanna här, egentligen? Ska bli skoj! :) 18.05 går tåget imorgon och 22.23 hämtar pappa mig och Stef från tåget. På fredag blir det pampasfirande hela dagen! Och här ska ingen köra, så det så!

Gahh, var just och tränade. Blev Gymstick ikväll. Jenni hade feber, men höll passet iaf och var lika söt som vanligt, om inte ännu sötare. Vissa människor kan!
Kom just hem och tänkte hoppa i duschen genast för en gångs skull, och preciis när jag ska gå i duschen hör man att dörren stängs och vattnet kommer på. Emmi är alltså i duschen nu. Suck.

Får väl flumma på ett tag till då tills hon är klar!
Jag löste skinkproblemet med att laga en skinkpaj! Men alla ingredienser var typ slut. Hade inget rågmjöl till pajdegen så det blev en tråkig och onyttig deg med bara vetemjöl. Sen hade jag inga ägg, inte någon gräddfil heller.. så pajen kändes mer som en pizza, med sämre botten än vanlig, hehe. Men vem orkar gå och handla i det här vädret? Det blir ju bara värre och värre! Den här snön kommer ju aldrig att smälta! Och nu blåser det som... jag vet inte vad. Ett under att jag kom mig iväg och träna! Så lite stolt får jag vara.
Alla 3 maskiner med tvätt är också tvättade, bara lakanen som ska hängas upp bara jag kommer in i badrummet! Och det gör jag nu, för nu öppnades den ena dörren, och dörren till hennes rum stängdes. Bra.

VASA IMORGON?

Jag tror att jag åker hem imorgon. Känns lite konstigt eftersom jag kom hit på måndagkväll. Men, jag tror det är värt det. Eller vad tror ni?

Tyvärr har jag inte lyckats få tag på några pampasbiljetter :( Allt är slutsålt. Men en klasskompis trodde att det gick att betala in sig vid dörren lite senare på kvällen, det kunde man göra förra året! Så vi får väl börja på Ollis och sedan hoppas på att vi kommer in på Fontana sen!
Nu gäller det bara att bestämma mig om jag ska åka eller inte!

+ Min snälla mommo betalar tågbiljetten
+ Jag har sällskap av Stef på tåget på vägen dit
+ Alla kompisar
+ Ville
+ Pampas = Fest
+ Kan hitta på nåt annat skoj resten av helgen
+ Mammas mat
+ Skulle va kul att kolla läget i Vasas klädbutiker på lördag, om man orkar upp är ju en annan femma (Hah, dedär uttrycket påminner mig om dig Ninur av nån anledning?!)
+ Humöret är alltid bättre i Vasa

- Det är jobbigt att sitta på tåg sammanlagt 10 timmar, igen
- Det är helt skönt att vara för sig själv ett tag
- Jag borde verkligen börja med skolarbete eftersom alla bara hopar sig i en hög, som snart faller ner (Om den faller ner, betyder det att man inte behöver göra det sen? Öh)
-
Jag hatar att packa och fundera på vad jag ska ha med
- Jag kommer att vara 4 månader i Vasa över sommaren, kommer att bli knäpp att bo hemma så länge, borde jag passa på att vara här nu?
- Kan träna om jag är i Åbo, vilket det inte har blivit mycket av på senaste tiden när jag varit hemma så mycket, och förkyld! Saknar det.

9-6
Nån som kommer på fler argument för eller emot?

BLANDAT INLÄGG

Jag somnade 12-tiden igår. Hade väckning 10, snoozade till 12!  Drog upp rullgardinen och möttes av värsta snöstormen! Ligger redan 10 cm snö på marken och mera kommer det! Igår var det sol och helt bart på vägen. Jag fick plötsligt lust att simma och cyklade iväg till simhallen för att ha lite program! Var skönt att simma och gå i bastun. Jag lade föresten märke till att de som simmade där antingen var tävlingssimmare, dvs. massa unga killar med väldigt snygga kroppar som man kunde titta på medan man simmade ;) Och resten då, det var mest gamla feta gubbar och gummor! Och så jag då... hehe. Men nu har jag ont i knäna efter simningen igår :/ Hoppas det går över snabbt, för jag vill ju träna ikväll! Vet inte om jag ska välja BodyCombat, DanceMix eller Gymstick? Men alla är bra så det spelar egentligen ingen roll vad jag väljer = slut funderat på det nu för tillfället.

image46
Utsikten från mitt fönster. Det syns inte hur mycket det faktiskt snöar och det syns verkligen inte hur mycket det blåser! Men en liten inblick får ni iaf.


Idag står tvättning högt på programmet! Satte just igång en maskin med vita kläder. Efter det blir det en maskin med mörkare kläder, och till sist ska jag tvätta lakan! Tur att man har egen tvättmaskin, annars skulle det bli mycket spring!

Köpte föresten skinka igår, och märkte att det är sista användningsdag idag, suck. Så jag ska äta mycke skinka idag ;) Nödvändig info eller hur...


OKEJ JAG SKA VA POSITIV NU

Positiva saker med att vara i Åbo idag:

- Får sova i egen säng och vara i mitt eget rum
- Kan duscha hur länge jag vill utan att nån tjatar
- Älskar min mysiga lampa

Okej jag försökte. Men jag kan inte. Det var allt...

De negativa sakerna tänker jag inte skriva. Nu ska jag vara positiv ju, *ehrm*.


ETT SÖTT HEJDÅ

Hur gulligt är det inte att höra några knackningar, titta upp och se världens sötaste stå och vinka i fönstret på femte våningen när man just ska öppna bildörren och fara iväg? Det är bara så man vill springa upp igen då!


VAD HAR JAG FÖR FEL IBLAND?

Hur kan jag ens tänka att jag skulle vilja ha nån annan? När jag VET att jag inte vill det. Spelar ingen roll hur fina ögon eller snygga armar han har. Spelar absolut ingen roll. För det jag har är tusen gånger bättre och tusen gånger snyggare. Jag-tycker-om-dig!

BIOBILJETTER SKULLE JU VA SKOJ, VINNER JAG ÅKER JAG TILL SVERIGE

Jag är med och tävlar om biobiljetter sponsrat av Gratisbio.se. Tävlingen arrangeras av Sanna Kumlin och pågår fram till den 2:a april. Ta chansen du med!

CHOKLAD

Jag ska sluta äta choklad och hålla mig till vanligt godis från och med nu!
Haha, lycka till!
Nä det är klart jag inte ska sluta äta choklad, det är omöjligt! Men jag ska försöka att bara äta lite i gången och hellre äta annat godis. Jag får ALLTID sjuk mage av choklad! Suck.

SAMMA RUBRIK SOM ALLA ANDRA IDAG DÅ: LÅNGFREDAG

Kom just hem, blev helt slut nu när jag satt ner, känner hur trött jag är efter en natt med bara ett par timmar sömn. Kunde inte alls somna igår!
Var en stressig dag på jobbet, en sån dag när man nästan inte har tid att gå på wc! Men det som är positivt med såna dagar är ju att de går snabbt! Lunch hann jag iaf äta och där var det två shyssta arbetskompisar som bjöd på påsksallad och pascha! Supergott! Jag hade ett minne av att jag inte tycker om pascha, men den där var faktiskt riktigt god! Blev erbjuden att jobba dubbelskift idag också, men nepp. Inte idag. Ikväll ska jag ju träffa Ville :)
Jag och Conny var och hälsade på mommo en snabbis efter att jag kom hem från jobbet, så nu fick jag det gjort också! Bra så behöver jag inte ha dåligt samvete för att jag inte hann dit!
Nu ska jag väl ta och börja röra på mig då... suck, måste väl tvätta håret ikväll också om jag inte vill gå med uppsatt hår... hmm.. njaa.


BORDE VERKLIGEN INTE...

Jag MÅSTE ju gå och sova, ska upp om 6h!
Var och bowlade idag... alltså... den killen är SNYGG! Vilka ögon!
Föresten, jag vann, gjorde hur många strikes som helst ;) efter varandra, wihii... han tyckte jag skulle börja tävla :D (Visst är det kul att lyssna när nån skryter lite? Heh.)
Ja trevligt var det... skit alltså. I'm in BIG trouble!
Beslutsångest.
Nä okej, egentligen vet jag ju nog vad jag innerst inne vill..
Men jaa... folk gör det inte direkt lätt för mig för tillfället! :D
Flum flum..
Gonatt?

Nä föresten, måste ju berätta att jag hittade en svart klänning, en svart kofta och en blå topp idag. Och det bästa av allt... "Pappa betalar!" Oho! 
Koftan finns också på Dopp, kostar 40?. Min kostade 7?, inte illa!
Hittade en skiiiitsnygg läderjacka också (129?, hups), men tyvärr fanns inte min storlek! Den hade huva :D Tror ni inte den var perfekt åt mig? Det var nära att jag köpte den fast den var för liten! Var ska jag hitta nån som slår den nu då... lär bli svårt!

Nä men nuuu....
GONATT alltså!
Råddigt inlägg, jag vet...


IT'S WEEEEEKEND

Ja, nästan iaf! Det känns så. Fast jag ska ju jobba hela helgen. Men ska hinna med enmassa kul där emellan så jag ser fram emot att fara till Vasa, ikväll! Ska packa ner datorn och åka iväg strax. Såhär ser programmet ut över påsken:

Idag: Åka tåg
Imorgon: Shoppingresa till Tuuri med mamma och pappa + Bowling med Sami
Fredag: Jobb 7-15 + Biljard och film med Ville
Lördag: Jobb 14-21
Söndag: Jobb 7-15 + Födelsedagsfirande hos Sissa
Måndag: Tillbaka till Åbo

Ni är säkert nyfikna på hur det gick med Antti?
Det gick riktigt bra och vi hade riktigt roligt. Som sagt, han får en verkligen att skratta och är lätt att prata med! Men som pojkvän? Nää.

Jag längtar efter fredagkväll...


INTERNETPAUS

Om ett par timmar ska jag fara och möta Antti till tågstationen. Det innebär en internetpaus på ett dygn ungefär! Ska ju bli... skönt!
Han ska föresten vara här i lägenheten medan jag är i skolan några timmar imorgon på eftermiddagen. Borde nog gömma datorn helt och hållet så han inte går och snokar i mina bilder eller nåt, haha skulle va katastrof ju! Finns massa allt annat än snygga bilder på bl.a. mig och Nina på min dator! :D Hjälp.

Jag kommer att vara trött ikväll tror jag. Känns som jag sov max två timmar inatt, först kunde jag aldrig somna, för jag steg upp halv två igår! Och sen vaknade jag 1000 gånger. Hatar såna nätter! Idag har jag iaf varit i skolan från 8.30-12.30. Hade utvecklingssamtal idag som jag hade glömt totalt, jag kom alltså heeelt oförberedd utan papper som man skulle ha med! Tur att det iaf. finns EN shysst lärare i vår skola och att jag som tur var hade honom! När jag kom hem dammsugade jag och nu håller jag på att laga Flygande Jakob som jag och Antti ska äta ikväll :) Sen ska vi hyra film och myysa resten av kvällen!

Nu börjar det bli dags för mig att hoppa in i duschen så att jag inte får alltför bråttom sen, men egentligen spelar det ingen roll när jag går och duschar, jag kommer ändå att få bråttom i slutändan! That's me!

Ha det så bra, vi hörs om lite mer än ett dygn! ;)
Pöss


NATTEN TILL IDAG

Det är konstigt att vissa människor är så lätta att prata med. Jag pratade med i telefon med Antti i ca 3 timmar inatt... 3 h! Och vi hade jättekul, han får en verkligen att skratta!
Jag tror han är påväg hit och hälsa på imorgon på eftermiddagen och tänkte stanna ända till onsdagkväll för då ska han på kryssning. Jaja vi får se hur det blir med det...

Hm, vad ska jag bjuda på för mat om han kommer då? Tips tas väldigt gärna emot!

Kanske inte är riktigt rätta timingen för ett besök av honom nu... Meeennn, man ska väl "leka av sig" medan man kan, snart kanske det är för sent? Så egentligen, är det inte precis rätt tillfälle? :D

LYCKODAG?

Ibland så bara älskar jag att läsa Sydväst mailen! (Oftast så hatar jag det!) Gnällde åt Ville igår över att jag var nervös för slutarbetsträffen vi ska ha imorgon, för att jag inte har gjort någonting alls de två senaste veckorna. Han kom på enmassa repliker åt mig som jag kunde ha till försvar, beroende på vad läraren skulle säga åt mig, haha. Men, det måste vara min lyckodag idag, första mailet jag läste hade rubriken "Slutarbetsträffen imorgon inhiberad"! JAA! Den var flyttad till 9.4 istället, nu har jag ju mycket tid på mig! (Inte för att jag kommer att ha gjort något då heller, men det är ett senare problem.)
Inte nog med det, andra mailet jag läser är en beskrivning på vad vi ska göra på lektionerna på onsdag... och mailet avslutas med "Inga basgruppsträffar denna vecka!". YES! Jag kan alltså fara hem redan på onsdagkväll om jag vill! Men kan hända att det blir på torsdag förmiddag istället... Måste fundera på det idag, måste ju boka tåg ifall det är mycke folk som åker nu när det är påsk.

SÖNDAGSFRÄSCH



Såhär ser jag ut ikväll där jag sitter. Myskläder, osminkad och hår som självtorkat och luggen uppsatt med ett spänne. Snyyyygg va ;)

Här kommer lite skvaller också! Hon jag bor med hade hem nån kar ikväll! Jag hörde hur dom pussades i "hallen", och måste självklart gå å kolla, nyfiken som jag är! Gick på wc, men egentligen skulle jag inte på wc så jag stod inne på wc:n och hade fnatt åt mig själv för att jag hade gått dit! Karn var inget att hänga i julgranen direkt. Svart hår (tror jag), allmänt uu och så hade han en röd, blå å vit läderjacka eller nåt liknande, hann inte se så noga. Han stirrade som ett fån och sen sa han "moi vaan"... Hehe, just så. Kanske det är hos honom hon tillbringar alla dagar och nätter? ;)

SAKNAR

image44

Den dagen var uuunderbar! Jag riktigt känner hur varmt det var när jag ser den här bilden!

TORSDAGEN

       

Först nu kommer bilderna på paprikorna! Och på salladen vi åt till... och kvällens bästa, film och godis ;)

LÄKEMEDELSLÖRDAG

image38 

Med Burana och Finrexin i magen kryper jag under täcket. Imorgon är en ny dag! Gonatt!

image37

BRR

Aj jag har sjuk hals... och så har jag fått hosta! Bara jag inte blir sjuk nu, jag KAN inte bli sjuk! Jag har inte tid att vara sjuk nu. Obligatorisk skola till 100% (ojoj med Sydväst alltså...) och så ska jag ju hem över påsken! Kan inte va sjuk när jag ska jobba, och kan absoluuuut inte va sjuk på fredagkväll! Inte på söndagkväll heller när ja ska träffa alla kompisar! Nepp, dehär går inte. Det är alltså bestämt, jag blir inte sjuk! :)

ARNOLDS

         

Jag och Stef bestämde oss för att äta på Arnolds idag när vi var på stan, det här var vad det blev, plus en kaffe med mjölk! Mums vad gott det var! Fast min donuts hade gul glasyr, påskdonuts! :D
Men några kläder hittade jag inte, ingenting! Kom hem helt tomhänt.
Ikväll blir det pizza, film och Cosmopolitan! Passar bra med en lugn lördagskväll efter gårdagens festande!

SÖNDAG

Ja vet att det inte är söndag idag, men det känns precis som en söndag!
Uägh, vet inte om det är drinkarna från igår eller den grymma mensvärken som inte vill gå över som gör att det känns som jag ska spy... Tror på en blandning av det.
Men här ska det inte spys! Inte vilas heller!
Idag blir det shopping med Stef och jag ska se till att hitta nåt som jag absolut vill ha, och köpa det! Jepp!

Ha en bra sö... lördag!


 


Aj...

AMAZED - LONESTAR

V, den här är till dig.
Väntar helt sjuuuuukt på nästa fredag!
<3

FORTS. PÅ FYLLEINLÄGGET

Skummade igenom inlägget och märkte att jag glömt bort pointen men att skriva om Cuba killarna. Pointen var ju att en av dem var jättesnygg, han visste minsann hur man charmade flickor om man säger så. Jättepratsam, jättesöt... åååhh.
Okej, men jag vet ju vad jag vill, ingen fråga om saken.. Men ändå!
Nä nu, gonatt :D


VARNING: FYLLEINLÄGG

Hahha. Hej!
Jag kom just hem, sitter med dunjackan på mig ännu!
Anstränger mig för att skriva rätt, suddar hela tiden!
Öh, alltså, ändrade planer blev det! Jag hade noll lust att sitta hemma ensam (trots att jag hade nya Cosmopolitan, som nu är oläst) så jag frågade om Emil hade lust att komma till Edison och spela biljard. Det hade han! Så det bar av till Edison lite före 10. Där var det helt proppfullt med folk och inget biljardbord fanns ledigt! Så vi gick till Nice... öö jag vet inte ens vad det heter? Men det ligger på Universitetsgatan mittemot Anttila ungefär, Nice Room kanske? Där spelade vi biljard hela kvällen, och drack lonkku, shot, lonkku... Jag som hade ätit jättelite idag p.g.a. sjuk mage blev påverkad direkt! Biljarden vann jag 8-3 eller nåt sånt, wihii ;)
Sen gick vi därifrån när de stängde kl 1. Det var meningen att jag skulle hem med 1.15 (SHIT vad många gånger jag rättat texten nu!!) bussen, men Emil lyckades övertala mig att komma och se på MR.FINLAND till Åbo Diskotek. Måste säga att det var ganska intressant! Fanns en riktigt snygg med, men han som Åbofolket hade gett mest röster åt vann. WTF (egentligen hatar jag dendär förkortningen!), men man kan inget annat än skratta. Han som hade valts hade långt svart hår, såg ut som en Gothrockare och var, ärligt talat, jag vet att det är fräckt men... skitful!
Från en sak till en annan, det fanns några killar från CUBA som sålde Havana Club, dvs. rom (egentlingen tycker jag inte om rom heller...) drinkar. Men var tvungen att köpa två! Shit vad mycke pengar det har gått ikväll alltså! Vi träffade också på Åsa (tror jag hon heter?), som var riktigt trevlig! Vi shejkade loss som värsta fånarna och hade skitkul! Ingen av oss ville fara hem när klockan närmade sig halv tre och sista nattbussen gick, så vi övervägde om vi skulle ta taxi hem. Men till slut bestämde vi oss för att vi måste ta bussen. Tog bussen med Åsa och hade killsnack hela vägen!
Ja, nu är jag hemma. Tvätta bort sminket kanske? Föresten, jag var ju inte riktigt klädd för krog idag heller, var ju inte precis meningen. Så jag hade jeans, svart kofta och en grön "sport-topp" under, skitsnyggt va ;)
Nä alltså ingen orkar ju läsa det här, haha. Ska bli kul att läsa det här själv imorgon tror jag. Imorgon var det alltså meningen att träna och sen shopping med Stef. Heh, träningen tror jag bestämt att jag skippar! Shoppingen blir av såklart, men får se hur jag kommer att må!
Hahha nu somnar jag. Jag vill ha sooovsällskap. Gissa av vem? Haha.
Alltså. Nu. Är. Det. Slut. På. Mitt. Flummande. Och. Suddande... JA!
GONAAAAAAAATT alla!
Hahahhahihihihihohoohhohohhehehe!
Gonatt alltså!
Hahha, jag ser inte fram emot att vakna imorgon tror jag :D
Nu är jag hungrig också, ska äta nåt. Hejdååååå!

FREDAGKVÄLL

Har funderat hela eftermiddagen på vad jag ska göra ikväll. Var just och lämnade tillbaks filmerna från igår och gick in via S-market... Köpte mjölk, Choko-mellanmålsstänger, Nalles risflingor, haha jag skulle ha havregryn och plötsligt blev jag sugen på risgrynsgröt med äppelmos. Inte likt mig! Men sen köpte jag det och glömde havregrynen! :D Stod vid godishyllan en stund också men lyckades skärpa mig och köpte ingenting *stolt*, åt ju massa godis igår. Sen gick jag förbi tidningshyllan och såg att ett nytt nummer av Cosmopolitan hade kommit ut och vips hade jag en tidning i famnen! Såå, då var kvällen räddad!

Imorgon blir det förmiddagsträning (har inte bestämt mig vad jag ska gå på ännu) och sen blir det shopping med Stef!

ESKIMÅKYSS

Ni vet säkert att en Eskimåkyss är när man gnuggar näsorna mot varandra... Men vet ni hur den har uppfunnits?
Jo den har uppfunnits av Eskimåerna när det har varit så kallt att det har varit risk för att läpparna ska frysa fast i varandra om man kysser normalt! :D


SLAPPFREDAG

Värken har lättat lite. Älskade Burana!
Vad skönt det kan vara att halvligga i sängen under en filt och ha precis sådär lagom varmt. Sådär att man fryser om en tå sticker ut, men under filten är det perfekt! Haha, Stef var ju här igår, ska föresten sätta upp en bild på mina fyllda paprikor senare.. ja, men vi hyrde två filmer, såg typ 40 minuter av den ena, tyckte den var för allvarlig och tråkig och vad gör vi.. byter film! Ja men det är väl okej, att byta film? Haha, men vi byter inte till den andra vi hyrde, utan till HOLIDAY! Som jag sett minst 3 gånger tidigare. Men Stef hade inte sett den, och den är ju såå bra! Jude Law <3

image33

Jaa, men nu har jag sett klart på filmen vi började se på igår, Rakkauden resepti (No Reservations), och Stef jag måste säga att det var synd att du inte fick se slutet, för precis efter att flickan börjat äta igen, blev filmen bara bättre och bättre, och plötsligt tycker jag att filmen var bra! Grät säkert tre gånger! Så söt.

Nu ska ja bänka mig i sängen under filten igen och se på den andra filmen Naimalupa (License to Wed), med Mandy Moore. Hoppas den är bra! Ska äta upp det som lämnade av gårdagens godis också!


AAAAAAAAAOOOOOO

Jävla mensvärk!
Nu ska ja lägga mig på sängen och tycka synd om mig själv!
Håll er borta från mig eller ge mig en kram!

KISS THE RAIN

Tänkte att jag skulle cykla till S-Market nu och handla inför kvällen och samtidigt ta en sväng via Makuuni och hyra film tills ikväll. Såklart började det regna preciis när jag hade bestämt mig för att gå ut. Blä. All snö har redan smält bort, det behövs inget mera regn på ett bra tag nu. Regnet tycker tydligen om mig, men jag tycker inte om regnet. Frös hela kvällen igår efter att ha cyklat hem i regnet och blivit genomvåt och imorse vaknade jag snuvig och kände mig lite täppt i halsen. Har blivit bättre nu efter att ha varit vaken en stund men... ut i regnet kanske inte är en så bra idé? Äh, det skiter jag i, nu ska det handlas!

KISSEMISS

Inatt drömde jag att jag hade en stor fet katt och vår gamla katt Sotis med mig i sängen. Dom tävlade om att få mest uppmärksamhet och dom var såå söööta! Jag vill ha en katt, nuu. En liten söt kattunge.


BLOGGMINGEL

Vad slött, alla är på bloggmingel så alla bloggar står stilla!
Vad ska jag nu göra? Haha.


VILKEN DAG! VILKEN SUPERDUPERMEGAUNDERBAR DAG!

Ååååh! Som jag har väntat på det här!
(Okej, jag ska inte ta ut nåt i förväg ännu, inget är ju helt säkert men...)
Jag nynnade med i låtarna på mp3:n idag och nästan skrattade för mig själv när jag cyklade till skolan.
YES YES YES!
Jag väntar sååå på nästa veckas fredag!

VAKEN!

Jag har skola från 13-16 idag, men steg upp 9.30! Måste bara skriva det för jag är såå stolt att jag kom mig upp ;) Undrar om det berodde på förbättrad självdiciplin eller på ett uppiggande meddelande av Nina?
Nu ska jag äta morgonmål... få se vad det blir idag. Nån frivillig som vill komma och städa vår micro så jag kan värma mat där igen? Heh.
Ikväll är det då onsdag, tror jag ska gå på DanceMix ikväll!
Imorgon kommer Stef hit på filmkväll! Får hon sova i din säng Ninur? ;)
Har funderat ut vad jag ska bjuda på, ska testa nåt nytt! Men det kan jag inte avslöja här nu ju! Överraskning, överraskning...

SKÖNT

SKÖNT!
Nu var det dammsugat (t.o.m. bakom ugnen!), dammtorkat, wc:n städad, en maskin kläder hänger på tork och i sängen är det rena lakan! Kom just ur duschen och har haft ansiktsmask, ikväll blir det skönt att gå och sova! :)
Vad ska jag göra nu då? Sitta här? Se en film kanske? Läsa en tidning ("-Linda, en skolbok!" "-NEJ!") och lägga mig i sängen? Hmm...


DAGENS MAT



Hej igen, gick inte så bra med uppstigningen! Jag tycker av nån anledning att det är kul att se bilder på vad andra har lagat för mat i bloggar, extra kul är det förstås om recepten finns med så man kan göra det själv.
Här kommer en bild på det jag lagade idag. Kycklinglår som varit i ugnen + curryris + ärt, majs, paprika och minimorötter. Självklart Sweet&Chili sås till!

DUSCHA GENAST

Nu har jag lärt mig något, sitt aldrig ner om du har möjlighet att duscha genast efter att du har tränat! Satt mig ner här och åt en apelsin och nu kommer jag inte upp. Funderar om jag borde torka damm och dammsuga nu också, eller om jag ska lämna det tills imorgon. Har tänkt göra det hela dagen men det har aldrig blivit av. Hmm.
Steg 1 är iaf. att stiga upp härifrån nu! Så får jag se sen vad som händer...


SOLIG DAG

Alltså jag måste börja ha väckning när jag är ledig också! För jag kan påriktigt sova hur länge som helst. Vaknade 12.15 idag, och jag somnade typ halv 12 igårkväll! Sömntuta!
Idag har det varit sol hela dagen, härligt! Men jag har inte kommit mig ut, förutom när jag var ute ett par minuter och förde ut roskisen (soporna :p).
Nu ska jag iväg och träna, blir ball&body idag!
Märkte först nu att klockan var så mycket så nu måste jag byta om och iväg, snabbt!


GONATT OCH SOV GOTT ALLIHOPA

image29

MÅNDAG

Hur kan det vara jobbigare att stiga upp kl 7 när man ska till skolan än kl 6 när man ska till jobbet? Fast skolan är 2.5 h och jobbet 8? Jag kom mig iaf. upp och stod och halvsov i duschen under så hett vatten att jag var helt röd över hela kroppen. Men skönt var det!
Fick en god nyhet (usch nu känner jag mig hemsk, egentligen var det ju en dålig, eftersom det beror på att vår lärare är sjuk!) i skolan idag, vi kommer att ha ledigt nästan varje måndag och fredag denhär modulen, kommer att ha mycket mindre lektioner än den andra gruppen, sköööönt! MEN, det finns ju alltid ett men, istället har vi helt sjukt mycket hemuppgifter istället, för att kompensera att vi har så lite lektioner.

Slutade skolan redan klockan 11, tänkte handla mat och fara hem sen. Men sen gick jag in via H&M (så typiskt att jag inte hittar nånting där nu när jag har presentkort dit!), vidare till Vero Moda, One Way, Stocka, Zara, JC, Lindex... ja, det blev alltså en runda på stan! Köpte 2 nya sporttoppar från JC (hur många har jag nu egentligen?) en  rosa och en grön/blå/turkos. Hittade också en tröja på Lindex. Sen skulle jag då gå och handla mat till Anttila, men när jag kommer in märker jag att de har lagertömning på G och det var grym rea på typ allt! Synd att man inte skulle ha nån sportdräkt eller träningsskor för det var skitbilligt! Där hittade jag också en tröja (på Anttila?!), en vit tunt stickad kofta, kan inte förklara, lite genomskinlig. Fin sommarkofta! (Ninur, den påminner om din vita kofta från Esprit, me såndär hål.) Koftan hade kostat 40e, nu var den 15. Köpte också ett Snobben-nattlinne för 2e = gratis typ. Hmm var det nåt mer... jo ett par Snobben strumpor för 2e, hehe. Och en riktigt löjlig film: A Cinderella Story, med Hilary Duff. Haha, perfekt för mig att se nån ensam slappar kväll! ;) Ja, det var väl allt tror jag. Plus maten då som jag till slut fick handlad också.

Just det ja, hehe, jag blev förstås hungrig när jag gick på stan så det blev en tonfisk-bagel på Arnolds, mums! Satt där och läste Iltasanomat och kollade runt på folket, märkte att nästan alla satt ensamma och åt! Så då var det inget problem för mig heller. Brukar inte tycka om att äta ensam nånstans!

När jag kom hem blev det en joggingtur på 30 min + 15 min promenad, fick bli dagens träning istället för BodyCombat som jag tänkte spara till torsdag. Så mycket bättre med Carola.
Resten av kvällen har jag bara lagat mat och slappat, kom t.o.m. ihåg att se på Top Model! Furroooonda åkte ut ;) Tycker Jade kunde ha åkt, men nepp, hon är fortfarande kvar! Men det är lugnt, jag vet ju ändå vem som vinner! Åt en hel burk med fruktsallad medan jag såg på Top Model också :D

Imorgon e jag ledig. Denhär veckan har jag bara skola på onsdag från 13-16! Det kallar jag LYXVECKA! :)


SÖNDAG

Oj vad en vecka går fort ibland! Har varit riktigt skönt att va hemma i Vasa, fast jag har jobbat tisdag-lördag. Jag kommer att sakna den goda stämningen på bädden i sommar!

Igår blev det tjejförfest på två hos "Mönd"! Var riktigt roligt och hon hade bakat supergod hallonpaj! :) Sen skulle vi alltså till Fontana. Och jag hade ett väldans klädproblem! Ville inte ha det jag hade tagit med, så vi började gräva i Sissas garderob. Det slutade med att jag bestämde mig för att låna en svart klänning av henne och som tur hade jag tagit med mig ett par strumpbyxor eftersom Sissa inte hade några. Äntligen ganska nöjd över vad jag skulle ha på, drog jag på mig de splitternya strumpbyxorna och rätsch.. så går de sönder!
Då lånade jag hennes tights och hade strumpor under och tänkte att det inte syns när det är mörkt. Jag gick från spegeln till soffan och märkte att Nalle Puh bilden på strumpan syntes lite. Så jag fick byta strumpor också, haha! Sen var vi äntligen klara!
Fontana var sådäär... ganska tråkigt faktiskt.
For hem just när lugna började spelas. Ville följde mig till bilen. Sen följde han hem S(!) efter det. Nice. Kul för henne.

Nu är jag tillbaka i Åbo.
I Vasa var det minusgrader, snö och vinter. Gick ju att skrinna hur bra som helst och allt. Här är det som vanligt, svart och regnigt.

SKA BARA...

...säga gonatt!

Och att det var en trevlig kväll med Ville ikväll!
I korthet: Skrinnade, hade snöbollskrig, byggde två söta snögubbar, handlade åt hans föräldrar på Citymarket, for hem till honom och dricka saft (hade tänkt dricka varm oboy men sen hade vi båda så varmt att det blev kall saft istället!, slötitta på tv, småprata...

Föresten Nina, jag provade hans jacka, som var XXS, och den var som ett tält :) Så de måst nästan va nån annan dedär? Nå andra storlekar verkar de ju va iaf! Men förutom att den va stor så va den jättefin!

PIGG

Tänka sig, jag är PIGG!
Men jag måååste sova nu ju.. om jag ska orka skrinna och se på film med Ville imoron! :)
Goooodniiiight

SUG

image28

Nu ska jag äta apelsin!

TRÖTTER (Obs: Inte trötter som man säger i Åbo, utan dvärgen Trötter!)

Jag är såå trött.
Imorgon skulle ha varit min lediga dag egentligen, men idag frågade dom om jag kan jobba imorgon, och vad säger jag, JA såklart. Vad gör man inte för pengar. Men imorgon skippar jag närvårdarrollen en stund och städar på avdelning 2. Booring. Men behöver inte tänka så mycket då iaf, så kanske är skönt som omväxling.
Jag har kämpat för att hålla mig vaken sen klockan sju ikväll, snart tänker jag sova... (Tror jag nu iaf!)
Imoronkväll ska jag träffa Ville <3


HEM LJUVA HEM

Har varit i farten sen klockan 6 imorse! Gick på stan en stund idag, hittade inget! Eller jo, ett diadem eftersom mitt gamla håller på att ge upp helt. Annars absolut ingenting, provade massor med jeans men inga passade! Med andra ord, allt är som vanligt! :D Efter lite spring på stan så blev det PepsiMax-godis-kväll hos Cessi! :)
Nu ska jag krypa ner i sängen med Glamour!
Föresten så har pappa kortat av min klocka nu så nu är den bra! Och föresten 2 så älskar jag Vasa! Och föresten 3, mamma har bakat världens godaste havreflarn!
Gonatt från mig!

JOBB

Jobbet idag gick bra, helt onödigt att jag var nervös igår! Fick jobb på påsken också, så det blir inget festande för mig på påsklördagen tyvärr, men pengar däremot, vilket behövs!
Fick min dagislön igår också, alltid lika kul när lönen kommer! Lämnade 100 ? efter att skatten hade dragits av, för 12 h jobb, ganska bra tycker jag! :) Förstås ringde dom från dagiset idag och frågade om jag kan vikariera imorgon, de lyckas alltid ringa när jag är i Vasa och jobbar! Typiskt.

Hm, vad ska jag hitta på ikväll? Först ska jag iaf. äta mammas mat: köttbullar, mos, lingonsylt, svampsås, morötter och blomkål, MUMS! Gissa vem som beställt maten? ;)
Sen tror jag att jag ska ringa och höra vad Cessi gör ikväll eller nåt!


LINDA I VASA

Känns som jag inte gjort nånting idag, dagen har gått jättesnabbt. Packat, ätit och åkt tåg är ungefär vad jag har gjort. Och printat ut mitt arbete som Äntligen är klart! 25 sidor blev det. Var en ganska skön känsla att hålla det i handen. Imorgon postar pappa det till skolan, eftersom man inte får maila det och det ska va inne på onsdag, suck.
Nu ska jag msn:a med Ville en stund och sen försöka gå och sova! Ska ju upp senast 06.00 imoron! Jäsp säger jag bara! Ser inte fram emot att jobba... Är nervös också. Huu.


JAG BEHÖVER SÖMN

Var en kul kväll igår men blev inte mycket sovet inatt! Nu har jag suttit och arbetat med den hemskaste skoluppgift jag nångång haft, har aldrig gått åt såhär mycket tid till ett skolarbete, men nu börjar jag äntligen se ett slut! Ett artikelreferat kvar, sen är det slut! Finito. Arbetet är 24(!) sidor långt för tillfället.
Nu behöver jag sova för att orka imorgon. Bär av till Vasa imorgon, blir tåget den här gången eftersom jag inte har så mycket packning. Men helt otroligt, de har höjt tågpriserna, igen! När ska dom sluta med det? Varje gång jag åker är det dyrare och dyrare.
Nu, sängen! Och det ska bli sååå skönt!

Förresten! Tvättmaskinen har fått fnatt och man måste stå och hålla i den hårt de tio sista minuterna typ! Annars smäller den i väggen så att man aldrig har hört ett liknande ljud! Helt otroligt! Hahha.
(Ja du vet ju Ninur hur den brukar va när den har riktit högt ljud så man undrar om de e nå fel, den e tre gånger värre nu! :D)

GONATT


LÖRDAG

Var riktigt trött imorse när väckningen kom på kl 10! Var väldigt nära att jag skulle stänga av, vända mig mot väggen och somna om och sova lääänge. Men istället snoozade jag ett par gånger och masade mig motvilligt upp. BodyCombat var det... men jag var så trött att det sista jag hade lust med var BodyCombat, speciellt med Susanna som fortfarande har det gamla programmet som jag börjar bli ganska trött på nu. Så jag bestämde mig för att testa Niinas "Vatsa-Peppu" (Mage-Rumpa) istället. Det var helt okej, ganska skönt och avslappnande på morgonen, fast vissa saker var jobbiga. Och ojojoj, hon ser 100 gånger bättre ut än vad hon gjorde för länge sen!

Föresten, på BodyCombat på torsdag var det en del nya som Carola visade tekniken åt. Sen när vi skulle starta sa hon att nu vill hon se full teknik av alla de som gått på hennes timmar i åratal.. jag tänkte bara "jaja, men det har ju inte jag", sen spände hon ögonen i mig, som dessutom råkade stå längst fram, och sa "Mä kyllä tunnistan teidät! ;)" (Jag känner nog igen er!). Hups, då slog det mig att ojdå, det är ju faktiskt tredje året jag är här nu. Hjälp vad tiden går snabbt!

Och ja, tiden går snabbt idag också. Har just ätit broilerbullar, potatis, morötter och lingonsylt och nu är det dags att hoppa i duschen, packa och göra mig klar för avfärd till Kimito. Kl. 15.25 går bussen härifrån! Går inte så bra med mitt pluggande idag tror jag bestämt, men jag fick iaf. gjort lite igår kväll så det ordnar väl sig.

Ha en bra lördag!

Ps. Jag hoppas de har köpt massa godis till ikväll! Annars tänker jag ha godisdag imorgon! Igår blev det bara en Pätkis i skolan (och det räknas inte! :P) för jag glömde att köpa godis på stan, och på kvällen var det för mörkt för att gå iväg ensam till Makuuni.

RSS 2.0