BARNVAKT

Ändrade planer! Imorgon bär det av till den lilla ön Kimito. Ska vara barnvakt åt Malin, eller själv skulle jag nog kalla det mer sällskap kanske, eftersom hon redan är 11, usch vad tiden går snabbt!
Jag frågade Ville idag: "Vad vill 11-åringar se för filmer?" och han sa "Nalle Puh". Och nu råkar det vara så att jag har en Nalle Puh dvd (fråga inte varför, haha). Han tyckte jag skulle ta med den och hälsa från honom att han trodde hon skulle vilja se den! Och att hon är söt! Gulligt :) Men jag tänkte ta med Bring it on 3 också, för den är ju ganska "tjejig" och så är det en liten romans med en söt kille så jag tror att den skulle passa henne. Vi får se :) Själv hoppas jag förstås att hon ska ha nån riktigt bra film hemma som hon vill se, som jag inte har sett ;) hehe. Är ju inte säkert hon vill se film alls heller... Får se vad vi hittar på...
Hennes mamma skulle fixa nåt gott till kvällen också så det här blir nog bra :)

Något som däremot kommer att vara lite jobbigt är att stiga upp med henne klockan 06.30 (!!) på söndagmorgon när hennes föräldrar ligger och sover efter gårdagens partaj. Äta frukost med henne och köra iväg henne till fotbollsträningar! Vem f*n kommer på att ha fotbollsträningar så tidigt på en söndagmorgon?! Jag undrar...


ÖÖH

Kikade in på statistiken av besökare på bloggen. Igår hade jag flest besökare jag nångång haft, och jag uppdaterade inte ens bloggen igår? Hur hänger det ihop... Nåja, spelar ingen roll, det där var bara lite onödig info!


LITE BILDER!

Jag själv tycker att bloggar med mycket bilder är roligast att läsa! Det blir ju så mycket intressantare då. Så jag ska bjuda på lite bilder nu, fast de kanske inte är så intressanta. Och ni får utsäkta att alla bilderna är tagna genom spegeln och alltså inte blir så bra kvalite och inte så snygga om man säger så :D Men jag orkar inte lära mig dedär inställningarna för hur man ställer in kameran så den tar bilden efter en viss tid och jag har ingen annan som kan fota mig. Så ni får helt enkelt leva med det!

                             

1. Lovade ju att visa min nya älsklingsväska, men kom på att jag aldrig gjorde det! Där ser ni också skorna jag köpte förra sommarn som jag använda kanske 2 gånger, nu har jag plötsligt kommit på att jag tycker om dem. Jag får helt enkelt leva med att de är lite för stora. Bättre med för stora skor än för små iaf!

2. Jag påväg på BodyCombat. Jättesnygg va, heh.

3. Jag som jag ser ut just nu, just kommit hem från slutarbetsseminariet och från en latte med Emil på Café Brahe. Jag älskar den här tröjan föresten, måste vara den skönaste som finns, plus att jag tycker den är ganska snygg på samma gång.

4. Haha, dedär är då alltså lite närmare mitt äkta jag! Sådär passligt konstig ;)

Föresten lägg märke till vårt otrooooligt snygga golv, haha! (Usch fyy, kan det bli fulare?) Tur att man bara bor här tillfälligt!
Jaja, nu ska jag äta något så smarrigt som Saarioinens skinkfrestelse. Det är såå tråkigt att laga mat åt en person, så det är ett bra alternativ ibland. Igår åt jag Saarioinens laxfrestelse. Lite omväxling måste det ju ändå vara ;)

FULLT UPP

Har inte ens hunnit blogga idag.
Hade väckning på halv 10, snoozade till lite över 10, och sen har jag tydligen lyckats med att stänga av väckningen. Så jag vaknade nästa gång när klockan var nästan halv 12! Och jag hade massor att göra idag och hade tänkt stiga upp tidigt. Har iaf. lyckats skriva tre artikelreferat, varit på ett 2h långt studiebesök, varit och tränat och handlat idag. Föresten, hur man än föröker att storhandla för att inte behöva springa i butiken hela tiden, så är det alltid nåt som är slut! Mjölken t.ex, den är alltid slut.
Pust, jag är helt slut själv nu. Funderar på att gå och sova och ta nya tag imorgon. Konstigt, jag brukar aldrig vara trött den här tiden på dygnet. Det här är tiden jag brukar vara som piggast ju! Nåja, känner jag mig själv rätt sitter jag här ännu om 2 timmar, vi får se :)
Imorgon måste jag ta itu med slutarbetet, eftersom seminariet är på fredag och jag inte har gjort nåt alls! Shit!

SÅHÄR GICK DET MED EMIL IKVÄLL

Träffade Emil ikväll. Såg American Gangster på bio. Den är på top 5 bland de sämsta filmer jag sett! Två timmar och 40 minuter lång var den dessutom! Ett par på bion gick till och med ut i mitten av filmen... Det var inte en film för mig iaf, men den har tydligen fått bra recensioner så många tycker kanske om den. Emil tyckte iaf. heller inte om den. Tur att vi hade köpt en påse med godis så man kunde smaska i sig det iaf. MEN, var är det egentligen med karars godisätande? De äter en godis, väntar i en kvart och äter en till, typ. Om jag äter en vill jag ha mer, mer, mer! Filmen slutade ungefär 22.10, alltså precis när min buss gick... nästa buss gick 22.40 så han föreslog att vi skulle gå och sätta oss nånstans. Vi gick till "The Bank" (tror jag det heter?), han beställde en Gin&Tonic och jag en PäronCider, som faktiskt var riktigt god. Sen satte vi oss ner och pratade, och märkte att hups, om 5 minuter går bussen. Ska jag svepa halva cidern och springa, eller ska vi sitta kvar tills nästa går, 23.30. Vi satt kvar. Och det var riktigt trevligt :) Sen blev det hejdåkram och jag satte mig på bussen och han gick hem i snöovädret, stackarn. Nu börjar jag blir trött och ska tvätta bort sminket, borsta tänderna och krypa ner i sängen. Gonatt från mig! 



image23

Rekommenderas ej!

BLOGGA PÅ HELTID

Jag måste säga att jag är lite avundsjuk på de som bloggar på heltid och tjänar bra med pengar på det. Tänk om man kunde livnära sig på att blogga. Tänk om jag kunde leva på att sitta här i myskläder och skriva vad jag tänker ungefär. Och däremellan skulle jag kunna göra precis vad jag vill! Inte ha något jobb att gå till där jag måste passa tider, inte plugga... Heaven! Det måste va såå härligt!


image22Nu gungar en flicka utanför mitt fönster, oj vad kul det ser  ut! Jag älskade att gunga när jag var liten. Jag tror jag gör det ännu föresten! Tänk om det skulle finnas gungor som är lika stora som dom var när man var liten, i proportion till hur stor man är nu alltså. Haha. Jag skulle gunga hela tiden!

Bilden får mig dessutom att tänka på hur härligt det skulle vara att sitta där hon sitter, gunga riktigt hårt och känna hur en riktigt varm vind kommer emot. Sen hoppa ner i vattnet för att slalka sig och simma ut en bit. Leka i vattnet som ett barn (det är vi ju bra på Ninur :P) och gå upp och lägga sig i en skön solstol på stranden.

Ååh vad jag vill på resa nu! Skulle va helt otroligt skönt och avkopplande. Och en snygg solbränna skulle ju inte va helt fel nu till våren heller. Just nu känner jag vit som Snövit. Men det är ju tur att Snövit också var söt!
Men, ge mig sommar, ge mig sol, ge mig en solstol och en glass i handen!

NEJ, NEJ NEJ NEJ!

Kom precis på att jag har missat Top Model, igår igen!

image21

Den här bilden får mig att längta ännu mer till sommaren!

BARA EN VANLIG KÄNSLA

Ibland när man ligger i sängen och inte orkar röra en fena, och absolut inte stiga upp, kan man inbilla sig att man är helt ensam om den känslan. Men sen så hör man någon som knappt orkar ta sig upp ur sängen på mornarna, en annan som känner sig totalt omotiverad till allt, och en tredje som inte får någonting gjort och känner sig smådeprimerad. Såna gånger kan det nästan kännas skönt att höra att det finns andra som känner likadant! Och när man hör det lite här och var, så märker man att dom flesta känner så ibland. Hur oshysst det än låter, men det är skönt! Då vet man att det bara är en vanlig känsla.

Men idag lyser solen igen, eller det är lite halvdisigt, men ändå! Har just ätit morgonmål, bestående av ett glas apelsinjuice, en smörgås och lingonjoghurt med mysli. Nu tänkte jag försöka få klart bokreferatet jag började på igår. Efter det tänkte jag gå ut en sväng, hoppas på att solen är kvar då!

Ha en skön dag allihopa!

Idag tycker jag att ingen ska kika in här utan att lämna ett spår efter sig! Deal!? ;P

MSN-REHAB?

Finns det inget såndär ställe man kan låsas in på för att bli av med sitt msn-beroende?
Skulle jag behöva tror jag.
De oranga blinkningarna stör mitt pluggande. Jag har skrivit en sida idag. Nåja, bättre än inget. Men, skärpning nu Linda!
Föresten, Emil skrev och frågade om vi skulle hitta på nåt den här veckan. Jee, nu får jag sällskap! :D Men jag har ingen aning om vad vi ska hitta på.
Ville frågade om vi ska se Ps. I love you på bio när jag kommer hem till Vasa, sen när den har kommit ut. OM jag vill... :)


MÅNDAG

Idag hade jag väckning på halv 10, steg upp 10 och var ovanligt pigg. (Kanske för att jag har sovit två långa nätter i rad nu?) Idag har det dessutom varit solsken hela dagen och det gör mig på mycket bättre humör!
Jag tog en dusch, åt morgonmål och satte mig vid datorn och kollade bloggar. Plötsligt märkte jag att det bara var 20 minuter kvar tills bussen skulle gå och jag hade inte klätt på mig, inte fönat håret, inte sminkat mig, inte borstat tänderna. Så då blev det bråttom (Ninur, märker du att jag lärt mig stava rätt?) som vanligt!
När jag väl kom iväg till skolan och satte mig i klassrummet fick vi ett tråkigt besked. Vi får inte praktiken till godo av sommarjobbet! Suck, säger jag bara. Det betyder alltså att jag har 4 veckor praktik kvar att göra. I maj och början av juni. Genast efter det börjar sommarjobbet. Kommer att bli tungt! Men men, måste väl bara klara det också, som allt annat.
Efter den mycket korta skoldagen gick jag till bibban och lånade massa böcker, som det är meningen att jag skall läsa nu, så jag kommer nån vart på slutarbetet. Men jag ser det redan framför mig, hur böckerna kommer att ligga där i en hög på skrivbordet och samla damm! För jag kommer inte att ha tid med dem, måste jobba med 1000 andra skoluppgifter den här veckan. Men lite måste jag iaf. se till att få gjort före fredagen, när vi har seminarium! Just nu sitter jag och skriver på mitt 3:e bokreferat inom väldigt kort tid. Som ni märker går det inte så bra ;) Har skrivit ett stycke.
Vad mer har jag gjort idag? Jo jag har msn:at, som vanligt. Men jag tycker faktiskt att jag har en bra orsak (och ursäkt) för det nu, eftersom jag vill prata med Nina och höra hur det går i Shanghai. Och nån måste jag ju berätta allt skvaller åt! (Eh, vilket skvaller, känns som det inte händer så mycket i mitt liv just nu.) Sen hade jag också tänkt passa på att ta en promenad eftersom det var soligt och fint, men promenaden blev så kort som till S-market och tillbaks (tänka sig). Lyckades faktiskt med att inte köpa nåt godis, så lite stolt är jag! Har bestämt att försöka äta det bara på fredag/lördag nu! Men vi får ju se hur det blir med den saken... Men ett pake Fazers bärpajer, kom med hem iaf. Hehe, tror jag har blivit beroende av dem nu. Om ni inte har smakat, smaka inte! Ni kommer nämligen också att bli beroende. Så skyll inte på mig nu, jag har varnat er ;)
Sitter faktiskt och smaskar på en just nu, mums! Tycker jag förtjänar det efter som jag släpade mig iväg på BodyCombat idag :)
Nä nu ska jag fortsätta att analysera "Resiliens - risk och sund utveckling" så att jag får någonting gjort iaf. Annars lär ju stressen bara växa och växa.

Nån som kan tänka sig att massera min nacke medan jag skriver? ;)

GONATT

Nu ska jag stänga datorn. Sitter alldeles för mycket vid datorn nu när jag är ensam här! Usch. Ännu mer än tidigare. Skulle kunna slänga ut den genom fönstret nu!
Skulle vilja byta ut den mot en riktigt bra bok, men jag har ingen nu... ingen som jag inte har läst. Så det få bli att läsa det sista ur skvallertidningen istället. Går bra det också!
Ska nästan bli skönt att fara en stund till skolan imorgon, för jag håller på att bli knäpp här! Det kunde jag ALDRIG tro!
Gonatt och sov gott!

RECEPT PÅ MOROTSBRÖD



Sitter och äter nybakat bröd nu, mums!
Här kommer receptet:

Morotsbröd
5 l vatten
50 g jäst
1 tsk salt                                                            
1/2 dl olja
2 msk sirap
2 stora rivna morötter
1/2 - 1 dl vetekli
1/2 - 1 dl vetegroddar
1/2 dl linfrön
4 dl rågmjöl
ca 7 dl vetemjöl

Blanda ihop alla ingredienser och låt jäsa 30 minuter. Bred ut degen i en ganska stor form (min var 20 x 30 cm). Nagga och skär färdigt i bitar om du vill. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader, 20-30 minuter.

Lite flummigt recept eftersom jag mixade ihop det själv, men jag tyckte det blev godare än det ser ut på bilden :)
Tips: Jag tror det skulle vara gott med russin också, tänkte sätta i det men dom var tyvärr slut!

FEELING FRESH

Känner mig riktigt fräsch och duktig nu för en gångs skull! Efter att jag kom hem från skolan åt jag makaronilåda för hundrande gången i rad känns det som. Sen satte jag mig vid datorn, och höll på att få nåt fel av mig själv för att jag alltid sitter här! :D Så jag tog en långdusch, hade hårinpackning, skrubb, ansiktsmask och fotbad! Så nu känns det bra. Nu sitter jag här i mina rosa myskläder. Tror jag ska gå och lägga mig och läsa snart. Orkar inte sitta vid datorn. Köpte en skvallertidning igår. JAG, en SVALLER-KÄNDIS-TIDNING? Tror Ninur har smittat av sig lite eller nåt, för det var faktiskt riktit kul att läsa den som omväxling. Hade tänkt köpa Glamour, men sen fanns det bara Februari numret och jag såg att Mars numret skulle komma ut om några dagar så jag tänkte att jag köper det istället sen. Hade inte lust men alla långa artiklar i Cosmo...

         

SKOLA PÅ EN LÖRDAG

Nu är danskursen över. Detta är de absolut lättaste studiepoäng jag har fått! Tur att jag anmälde mig. 2 dagar rolig (ja det var faktiskt riktit skoj) dans + en inlämningsuppgift på några sidor (inlämningsuppgiften är ju inte så skoj direkt men... den verkade inte så svår). 1,5 sp för det :)

Efter dansen gick jag med en klasskompis till skolans gym, vi orkade ungefär en halvtimme, hehe. Maskiner på gym är inget  för mig, än en gång kan jag konstatera det! Men jag fick iaf konstaterat att det finns en viss muskel i armen som jag tydligen inte har, hehe.

Nu sitter jag i skolans datasal och kämpar (febrilt) med mitt finska bokreferat. Har snaart skrivit två sidor. Bara en kvar nu då! Sen ska jag hem och duscha! Ni kan ju gissa hur fräsch jag känner mig efter dans + gym. Men det var flera som var på danskursen idag som berättade att dom hade struntat i att duscha igårkväll för att dom ändå skulle bli svettiga igen idag. Och jag kan säga att alla verkligen var genomsvettiga igår! (Tänk: 2 funky pass efter varandra, typ.) Öh, va? Kanske jag också borde börja fundera på att bara duscha varannan gång efter att jag har tränat? Nej usch...
Nä nu ska jag fortsätta med det här så jag blir klar och slipper hem nångång! Vill ju inte sitta här hela dagen, i denna otrooligt härliga gamla fabriksbyggnad. (Saknar du int den Ninur?)

Jag börjar tro att våren har kommit på riktigt snart! Andra dagen det är sol och ca 8 plusgrader! Tyckte att det var tillräckligt vårigt väder igår och idag för att använda min nya vita Friis&Company väska!

DAGENS HÄNDELSER

När jag väntade på bussen idag var det en kvinna som började prata med mig, sen kom hon och satte sig brevid mig i bussen och pratade hela vägen. Var lite jobbigt, eftersom jag måste prata engelska. Ni som känner mig vet ju hur mycket jag tycker om att prata engelska, haha. Men vi pratade iaf. på... hon var från Indien, så jag frågade hur hon hade kommit på att flytta till just Finland. Då började hon berätta om hur hon träffade sin kar, och att det bara hade känts rätt direkt, och sen hade hon gjort ett mycket snabbt beslut och flyttat med honom till Finland när han åkte tillbaka! Nu hade dom bott tillsammans här i 3,5 år och hon kunde fortfarande inte fatta att det var sant! Kan inte nåt liknande hända mig också?

En annan sak som hände idag var när jag gick till posten för att hämta mitt paket... Då var det nån gubbe (eller jag vet inte hur gammal han var, inte så gammal kanske..) som började köra riktigt sakta förbi mig, tutade och vinkade! Jag som är så lättskrämd blev ju livrädd typ! Det var såndär äcklig halvskymming, lite dimmigt och blåsigt. Inget trevligt väder alltså. Och området där e jätteskumt. Uähh. Om jag kommer mig ut på nån promenad under tiden som jag är ensam här ska jag iaf inte gå åt det hållet! Och inte när det är skumt väder heller!
Usch för äckliga gubbar.

Den här dagen har visst varit ganska händelserik ända från början! För jag vaknade imorse ca halv 9, hörde att Nina var uppe och bäddade sängen, men vände mig mot väggen och somnade om igen. När jag sedan vaknar nästa gång ungefär en timme senare, är min lampa (som man skruvar på på andra sidan rummet) på! Full belysning!
Jag fattar inte hur det har gått till! Vad jag vet har jag bara gått i sömnen en gång i hela mitt liv, och det var när jag var 5 år. Spökar det här eller?

Nu måste jag gå och sova, måste stiga upp nångång imorgon eftersom bokreferaten + en annan uppgift ska vara inne imorgon, och jag inte har fått dem gjorda ikväll! Lättare att plugga när man är ensam? Hah, vilket skämt. Det är aldrig lätt att plugga. Det enda som får mig att plugga nuförtiden är när jag verkligen, verkligen måste.

Gonatt och sov gott!
Hoppas jag får sova utan några konstigheter inatt!


BODYCOMBAT - RÄDDARE I NÖDEN

Släpade mig iväg till BodyCombat med Carola sådär halvt motiverad. Men hon drog det nya programmet för första gången och det var Skitkul! Förra programmet var bra, men det här är ännu bättre! Det var väldigt annorlunda än de andra programmen. Lite sparkar, mycket boxar och slag. Plus ganska mycket kondition, "hoppa hopprep, höga knän osv." Annorlunda musik var det också, bättre musik! Carola var på G och stämningen var verkligen på topp! Ett feel-good program helt enkelt! En låt kändes nästan som en danslåt! Detta kommer att rädda min vår i träningsväg :)

Nina, du MÅST släpa med Iira och söka upp nånstans där dom har Les Mills!! (Om dom har i Kina?)
Och Sissa, du måst far på de på WSC!
Och Stef, du måst komma med mig nästa torsdag eller nån gång när du har tid!
Och alla andra som läser dethär måste också testa, om ni inte redan har gjort det :)


MIN KLOCKA

                   

Detta gulliga paket väntade på mig på posten idag. Visst är klockan fin? Jag tycker om den. Men, det finns ett stort MEN, som ni kanske har listat ut redan genom att se på bilderna. Kolla vad stor den är! Den faller av!!
Antar att den går att fixa nånstans (var?) så att dom kortar av bandet.. men undrar vad det kostar?! Jag är pank.
Fattar inte hur den kan vara så stor, den ser ju liten ut på reklambilden när Kenza har på den och den verkar sitta bra på henne! Men inte på min... och inte är det jag som har liten arm iaf! :D

SNYFT

Kom just in i e en ekande tom lägenhet. Nina steg just på bussen och åkte iväg... till KINA! Jag har inte fattat det ännu! Men jag börjar väl göra det nu. Det gick hur bra som helst och vi stod och skrattade och fjantade oss som vanligt, inga ledsna miner! Ehm. Tills hejdåkramen, då kommer tårarna :P Haha, jag gick tillbaks till lägenheten (från busshållplatsen) med tårarna längs kinderna, och självklart möter jag nån som stirrar på mig! :D

Nä nu ska jag sluta snyfta här och försöka skärpa mig...
Fick en trevlig lapp i brevlådan idag där det stod att ett paket väntar på mig på posten. Det måste vara klockan som jag vann! :)

På tal om klockor.. OJ vad klockan är mycke, nu måste jag ta en snabbdusch och göra mig klar för... (suck) basgrupp i skolan! Men sen blir det inte basgrupp på ett par veckor. Har 2 lediga veckor när vi ska skriva på slutarbetet sen! Shit, då måste jag ta mig i kragen och se till att jag får någonting gjort!
Imorgon och på lördag blir det danskurs! Hoppas det blir kul! Tycker det låter kul, förutom nån improviseringsuppgift och presentation som vi ska ha... Jag, dansa ensam inför klassen? Hah, never! Isf. ska det vara en dans som jag kan utan och innan! Inte improvisering :D Jaja, får se hur det går! Nu MÅSTE jag duscha. Bye bye! Hörs senare! Har lovat Nina att blogga flitigt nu! Och som tur finns det ju msn och skype, vilka är väldigt bra uppfinningar! Speciellt vid sånahär tillfällen :)


APUUH

Jag vill lägga mig på sängen och läsa en tidning, men jag har ingen! Tror jag måste köpa en i helgen. Eller inte tror, jag måste! För det tycker jag att jag är värd när jag lämnar ensam i Åbo i 3 månader!
Jag borde (som vanligt) plugga nu. Det är jobbigt... Nina har varit riktigt aktiv hela dagen och jag är helt matt, vill bara ligga på sängen och äta godiset vi köpt tills ikväll! Och inte är hon sugen på godis heller, suuck :P
Kan nån tända eld på mina byxor eller nåt så det blir lite fart på mig?


ANDNINGSPAUS

Puuuuust!
Hur är det ens möjligt att skriva bokreferat på en bok man inte har läst?
Nästan två sidor nu. Bara ca en sida kvar, så är bokreferat ett av två klart.
Haha, vem bryr sig?


Tror föresten att jag behöver en kopp kaffe nu!

Kaffe... varför har jag börjat dricka kaffe. Så onödigt! Men ändå så nödvändigt...


 
Update:

347745-13

Ser det inte mysigt ut? Det är det inte.

MÅNDAG

Någon som undrar varför jag inte skriver något?
Jag kan berätta att jag visst skriver, jag skriver bokreferat!
Vad har hänt? Är jag sjuk? Jag har hunnit ha ansiktsmask också!
Men det börjar ta stop nu, jag har skrivit en sida av tre. Kunde vara klart nu, kunde ha varit i skolan redan och påväg till Rosso för getostpasta och tjejsnack!

SUNNY SUNDAY

Så var det söndagkväll då. Sett 4 filmer av 7 i helgen och varit på födelsedagsfest. Och shejkat loss riktigt ordentligt på krogen efter det! Shit vad alla andra var slöa, det var verkligen jag, Nina och en annan klasskompis som stod för underhållningen om man säger så :P Gissar att många trodde jag var jättefull, men nepp, sådär är jag, egentligen!

Idag skulle jag plugga, som vanligt blev det inget av det. När har jag pluggat senast egentligen? Alltså påriktigt pluggat och fått gjort nåt vettigt som har nåt med skolan att göra? Kan inte komma ihåg... Jag förstår inte hur jag slinker igenom denhär utbildningen... Men ibland har jag faktiskt legat riktigt risigt till :D (Nu t.ex?)
Sov till tvåtiden idag... Var på en promenad i solen och såg massor med videkissor! Videkissor, i Februari!? Sen blev det krabbispizza och film! Sen... inget vettigt :P

Nä nu har jag inget mer att skriva. Borde väl lägga mig i sängen så småning om. Imorgon blir det middag på Rosso med Nina och Stef efter skolan! Något att se fram emot iaf ;)

Gonatt

FILMKVÄLL

Idag skulle jag då plugga. Ni kan ju gissa hur det blev med det... Pannkaka såklart.

Just när jag satt och var nervös idag och förberedde mig för att ringa till Finncrimp och fråga om sommarjobb, ringde telefonen. De ringde och frågade om jag var intresserad av sommarjobb för Folkhälsans hemtjänst. (Har varit i kontakt med dem tidigare och frågat om sommarjobb.) Jag tackade självklart ja... känns ju skönt att ha ett jobb nu. Eller egentligen är det inte helt säkert ännu, hon skulle ringa och bekräfta på måndag eftermiddag, men det är så gott som fixat. Skönt på ett sätt, men samtidigt skulle jag hellre jobba på Finncrimp. Sitta och koppla ihop sladdar, prata (och då menar jag prata med Nina, igen annan!) och lyssna på musik! 8-4, måndag till fredag. Det skulle vara perfekt! Exakt ett sånt jobb skulle jag vilja ha. Jag orkar inte vara social hela tiden! Social kan jag vara sen på min fritid. Jaja... blabla... vem orkar lyssna? Skulle inte jag orka iaf. Så jag förstår er!

Nåt vettigt har jag iaf. gjort idag. Har varit på en promenad i solen. Jepp, i solen!
Gick till Filmtown och hyrde sju (7!!!) filmer. Har sett på A Walk To Remember och Sleepless in Seattle ikväll. Båda var bra, speciellt den första. Den senare var en typisk romantisk komedi bara, men helt okej. Köpte också bl.a. chips och godis. Nu är jag proppmätt. Yääääääääk!
Snart börjar projekt "Beach 2008" på allvar!

Nu är det väl sängen som gäller då... om jag ska orka ta mig upp till BodyCombat på förmiddagen imorgon! Snark.

GOMORON GOMORON

Solen skiner från en blå himmel och fåglarna kvittrar! Okej, solen skiner iaf!
Att det ska vara så svårt att stiga upp ur sängen. Men masade mig iaf. motvilligt upp efter X antal snoozningar, när klockan var 11.
Ska iväg till fängelset (skolan) om en timme. Tror jag ska ta en snabbdusch nu, och sen blir det frukost. Var är killen som ger mig frukost på säng idag? Eller som jag kan ge frukost på säng åt? Hohooo, är du hää-äär? (Inget svar.)
Mungiporna hade redan börjat falla neråt, men så kom jag att tänka på en sak som gjorde att dom drogs uppåt igen. Jag slutar skolan 14.30 idag och efter det ska jag och Ninur gå på stan. Fira alla hjärtans dag på det nyöppnade chokladcafét och så tror jag att jag bara mååste köpa dendär väskan jag hittade igår. Ska anstränga mig lite och t.o.m. sätta upp en bild på den, ifall jag bestämmer mig för att köpa den!
Nu -> duschen!

OCH SÅ VILL JAG GE EN STOOOR ALLA HJÄRTANS DAG KRAM ÅT ALLA SOM LÄSER DETTA!

HJÄRTA

Har fått två alla hjärtans dag kort idag! Kul att det finns nån som kommer ihåg ensamma mig också! ;)
Nu borde jag gå och sova och sluta sitta vid datorn.
På tal om kort föresten, borde fixa klart födelsedagskortet åt en klasskompis som har födelsedagsfest på lördag!
Efter det blir det sängen. Fast just nu är jag pigg som en mus. Kom inte på vilket djur det är man brukar säga? För det är väl ett djur? Är van att säga mus... grå mus. Haha, mört var det ju!
Skönt med sovmorgon imorgon! (Stiga upp tidigt ändå? Va? Hah. Knappast.)
Gonatt på er!


FÖR ATT JAG GILLAR TÄVLINGAR

Tänkte tipsa om en tävling där man kan vinna örhängen.
littleellie.blogg.se/1202756096_ntl...tvlingsdax.html





Här är också en annan tävling där man kan vinna en bloggdesign, vilket jag verkligen skulle behöva! :D

image12

HAHA

Om nån vill läsa lite mer om min otroligt fräscha dag kan ni gå in på http://ninur.blogg.se/
Det är ju nästan som att ha två bloggar nu. Inget kan man då hålla hemligt ;)


TEKNIK OCH JAG

Nu är det städat och digiboxen är installerad! Duktigt va!
Trodde att jag hade installerat digiboxen helt rätt helt själv! Sen kommer en ruta med "inga kanaler hittades..." Jahapp, vad gör man då... Jo man berättar det för brorsan och han frågar om jag har kopplat i antennen... "What? Antennen? Den är ju i tv:n!" Haha. Jag är så teknisk!

Ps. Hittade en väska på Friis&Company som jag inte tror att jag klarar mig utan i vår! Tror att jag måste gå och köpa den imorgon! En present till mig själv på alla hjärtans dag. Det tycker jag alla singlar är värda ;)


TÄVLING

Jessica Schön har ordnat en tävling där man kan vinna en fukticreme från Mary Kay.
Här är länken: Salong Jessica
Ända du behöver göra är att skriva om tävlingen i din blogg, och skriva ditt bästa skönhetstips som kommentar åt henne. Lycka till!

- - - - - - - - - -

Jag hejar på mig själv förstås ;)

I WANNA GO HOME...

Ville var till mig på måndag. Vi tog en promenad i solen. Det var skönt och trevligt, kändes nästan som vår. Sen förde han mig till tåget och vi kramades hejdå.
Jag kom tillbaka till verkligheten först när jag steg ur tåget.
Som han sa "Ja förstår att du int vill tillbaks till Åbo, tur att ja int studerar där..." och "det är säkert mulet i Åbo"...
Och som frissan sa "solen skiner väl aldrig i Åbo"... 
Nepp, det gör den inte, inte på något sätt.
Än en gång... Jag vill bort från denhär finnhålan och tillbaka till "lillsverige"! ;) 


ÖVERSVÄMNING

Sitter här i en sjö av saker jag borde få gjort. Och vad gör jag? Bloggar!

När jag borde göra:

- massa bokreferat
- massa artikelreferat
- massa sammandrag från olika lektioner och diskussioner
- inlärningsportfolio
- skriva cv
- skriva arbetsansökningar
- börja på slutarbetet
- läsa böcker
- städa klädskåpet
- installera digiboxen
- söka fler jobb
- betala telefonräkningen
- duscha
- ha ansiktsmask
- lacka naglarna
- hårinpackning
- fotbad

Hehe, vissa saker är väl helt okej ändå :P
Men jag kommer mig inte för att göra nånting...

FIXNINGSPAUS

Håller på att fixa mig inför kvällen. Men efter att ha duschat och fönat håret kände jag att jag behöver en liten paus. Huh, det är jobbigt att fixa sig! Speciellt efter en dags spring i affärer för att hitta den perfekta outfiten. Heh. Hittade ingenting! Så jag köpte ett nytt (tappade ju bort mitt förra) silverbälte och silverörhängen för att piffa upp nåt gammalt. Det får duga...
Hoppas det blir skoj ikväll! Jag som kör ikväll, men det brukar inte påverka hur skoj det blir. Det är sällskapet, folket runtomkring, stämningen och musiken som gör det. :)
Jag måste väl lyfta på rumpan nu och gå och sminka mig. Ses i vimlet!


VASA

Går inte att beskriva hur skönt och kul det är att vara hemma i Vasa igen.
Ååh, jag vill flytta nu!
Är som en annan människa här! Eller rättare sagt, är som en annan människa i Åbo.
Här är det ju kul att gå på stan. Kul att sitta på café eller restaurang, kul att gå ut på krogen och framför allt, människorna är trevliga!
Ikväll blir det Fontana! Ska blir kul att se lite folk. ;)
Och så ska det bli kul att träffa Josse också, som annars studerar i Umeå.
Ha en trevlig helg! Det har jag! Jag lever igen! ;)

MEN BESTÄM DIG NÅNGÅNG DÅ!

Jag har själv alltid problem med att bestämma mig. Oberoende om det gäller vilken sorts godis jag vill ha, vilken färg jag ska köpa på tröjan, om jag skall gå ut eller inte osv.
Men nånstans måste det ju finnas en gräns. Nångång måste man ju bara känna efter vad man vill, och bestämma sig. Säga ja eller nej. Man kan inte säga "kanske" eller "jag vet inte" hur länge som helst!
Speciellt om andra människor är inblandade.

Sluta berätta för mig att du tycker om mig!
Sluta säga åt mig att du kommer att sakna mig när jag åker!
Sluta krama mig och lukta på mitt hår så det känns som du aldrig vill släppa mig!

TA MIG ELLER LÄMNA MIG IFRED!
Jag blir galen!


JAG VANN KENZAS TÄVLING!

Wohooooooooo!
Ibland har man tur!
Jag vann klockan från Ur&Penn som Kenza lottade ut! :)

347745-11

NATTFUNDERINGAR

Hade redan stängt datorn och gått och lagt mig i sängen med en bok. En av de bästa böcker jag läst. Tyvärr är de flesta böcker bara bra en gång, och den som jag läser nu råkar vara en sån bok. Så jag tror jag skippar den. Nu ligger jag med datorn i sängen istället, datanörd som jag är. Bara stora runda glasögon med tjocka svarta bågar som fattas. Kanske lite skägg också?

Tänk om man skulle skriva ner att man tänker. Blogga om allt man känner. Det skulle vara katastrof. Ni skulle skicka mig till psykiatriska avdelningen så snabbt som möjligt. Av många olika orsaker. (Nina, varför har du inte skickat mig redan?)

Tänk om man sku ha en blogg som ingen läser. Undrar hur mycket annorlunda den skulle bli då. Eller en blogg som bara okända läser. En blogg som man kan skriva precis vad som helst i, utan att oroa sig för om han/hon läser det. Egentligen är det ganska tråkigt att ha en blogg där man berättar vad man har gjort idag. Vem bryr sig, egentligen? Det är allt det andra som är intressant. Det man inte vågar skriva.


Dags att sova nu kanske?
Men jag är inte trött. Jag är på såndär rastlöst humör. Såndär humör så man vill hoppa hopprep tills man faller, springa tills man inte orkar mer, studsa högt på en studsmatta och göra volter, boxa på en säck, eller på henne kanske (usch vad elak jag är..), eller bara sjunga och dansa och väcka alla grannar. Normalt va? Men vem är normal. Inte jag iaf.

Dags att sova ändå kanske?
Eller vill ni höra lite om... nånting? Vad vill ni höra om?
Nepp, jag kan inte skriva om honom. Tyvärr, jag vågar inte. Men jag vill!

Ps. Det finns en blottare i Studentbyn och det finns en smygtittare i Räntämäki. Ganska skrämmande. Snart börjar väl vi också kallas för smygtittare. Vi som sitter och stirrar in i andras fönster när vi sitter vid köksbordet. Undrar hur många som kollar in oss när vi står framför spegeln och leker gravida, springer utan kläder till duschen osv. (Hehe, visst tycker du om att jag skriver för båda Nina?)
Nej nu ska jag avsluta det här inlägget. Börjar bli på tiden. Undrar om nån orkar läsa mitt nattflum! Isåfall har ni slösat er tid på nånting helt onödigt, hehe. Sorry ;)
Godnatt på er! Eller godmorgon kanske, kanske mer troligt att nån läser det här på morgonen.
Ha en bra dag! :)


HEMMA IMORGON

Mailade just min lärare att jag är borta imorgon p.g.a. jobb. Jepp, det stämmer faktiskt. Jag ska jobba! Hemma.
Nu har jag har ont i magen. Blä :(
Tror jag ska sitta här och slappa och surfa runt på bloggar en stund nu. Sedan krypa ner i sängen. Men det lär nog ta ett tag!
Imorgon är det nya tag. På alla sätt.


FETTOMÅNDAG

Jag har fuskat lite! Var en översminkad tant på S-market idag som lockade med fastlagsbullar! Fick oss att köpa ett bröd också! Var en såndär dag när man kom hem med 10 saker extra, som egentligen var onödiga. Fitness-mellanmålsstänger, ansiktsmask, handkräm, ostbollar, läkerol, Fazers blå choklad osv. Det var nåt fel på chokladen dessutom! Den var inte alls god! Och fick både mig och Nina att börja må dåligt efter bara några bitar! Som normalt kan äta upp en hel platta typ utan att börja må dåligt, hehe. Så vi skall skicka tillbaka den och se vad som händer! Ska bli intressant att se om det händer nåt.
Skippade Combat idag och tog en timmes promenad istället, var mycket skönare! Frisk luft är bra ibland.
Nu sitter jag och väntar på att Top Model ska börja. Alltid lika kul att se.

Egentligen skulle jag ju plugga idag. Men det närmaste plugga jag har kommit är att sätta på datorn. Och rätta till högen med böcker så den blev lite rakare.
Funderar på att vara hemma imorgon och skriva bokreferat istället för att fara till skolan. Problemet är bara att lektionerna är 100% obligatoriska, vilket betyder att jag kommer att få ännu mer uppgifter. Kompenseringsuppgifter. Varför inte hoppa av hela skolan föresten? Och söka jobb som scannare, kopierare eller nåt? Passligt enkelt och hjärndött åt mig. Socionom vill jag ändå inte bli. Ryser bara jag hör ordet.

Imorgon har vi planerat en promenad till Vårdberget för att kolla på pulkaåkarna! Skulle vara roligare om man skippade tävlingarna och alla bara åkte fritt! Sen kanske man skulle krocka in i en söt kille, gå på dejt på ett mysigt café, trycka i sig en stor fastlagsbulle och kyssa bort grädden från den andras läppar, åka hem och sen fira en underbart romantisk alla hjärtans dag nästa vecka!
Heh.

BIOBEROENDET FORTSÄTTER

På lördag blev det mat på Rosso och Juno på bio.
Idag en riktig slappardag.
Imorgon börjar vardagen igen. Kan det inte alltid vara helg?
Men det blir en kort vecka. Imorgon är jag ledig. Har bara en frivillig föreläsning som verkade tråkig, som jag absolut ska skippa. Så det blir skolarbete hemma imorgon. Sen skola tisdag, onsdag och torsdag.
TORSDAG!! Då sätter jag mig i en varm skön bil med lädersäten (älskar lädersäten!) och åker upp till VASA!
Familj, vänner, frissa, shopping, Fontana och Ville!
Har saknat honom såå... Hoppas snön stannar kvar och graderna hålls på minus, så vi kan skrinna som vi har planerat.
Väntar...


RSS 2.0